Ziua Internațională a Bolilor Rare * 28 februarie 2019

 
Direcţia de Sănătate Publică Teleorman celebrează în data de 28 februarie 2019, Ziua Internatională a Bolilor Rare şi organizează campania cu sloganul: „Bolile rare arată că îti pasă”.

Tema campaniei din anul acesta a Zilei Internationale a Bolilor Rare – Integrarea si coordonarea serviciilor sociale si de sănătate “.

Cea de-a 12-a editie a Zilei Internationale a Bolilor Rare se va concentra pe depăsirea lacunelor în coordonarea serviciilor medicale, sociale si de sprijin pentru a face fată provocărilor cu care se confruntă zilnic oamenii din întreaga lume , care trăiesc cu o boală rară si familiile lor.

Ziua Internatională a Bolilor Rare 2019 este o oportunitate de a face parte dintr-o miscare globală adresată factorilor de decizie politică, personalului medical si serviciilor de îngrijire pentru a coordona mai bine toate aspectele legate de îngrijirea persoanelor care suferă de o boală rară.

La 28 februarie 2019, persoanele care suferă de o boală rară, familiile acestora, organizatiile de pacienti, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar si cercetătorii se reunesc în spirit de solidaritate pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu bolile rare.

Scopul campaniei  este informarea si constientizarea :

  • profesionistilor din sănătate despre problematica bolilor rare si  metodele de management al pacientilor cu boli rare
  • pacientilor cu boli rare si a familiilor lor asupra posibilitătilor de diagnosticare, tratament si a altor programe de sănătate

La nivel judetean se vor organiza evenimente  de informare si  constientizarea despre bolile rare, in perioada 28 februarie – 8 martie,  dupa cum urmeaza: la Policlinica Alexandria, la sectia de boli infectioase a Spitalului ,,Caritas’’ Rosiorii de Vede si la Policlinica din Zimnicea , precum si prin retelele sanitare de asistenta medicala comunitara si scolara, la nivelul comunelor , scolilor gimnaziale si liceelor .

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor campaniei.

Pentru succesul acestei campanii, contăm pe sprijinul  dumneavoastră activ .

Veniţi cu noi!

 
DOCUMENTE ATAȘATE