COMUNICAT DE PRESĂ * CAMPANIA “Protecția solară – un pas important spre sănătate! – August 2022

 

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Teleorman, prin Compartimentul Evaluarea si Promovarea Sanatatii, organizează în luna august 2022, activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanța protecției solare, în prevenirea cancerelor de piele.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, la fiecare 4 minute o persoană moare de cancer de piele; legătura dintre expunerea la soare şi cancerele de piele a fost descoperită abia în 1956; în România peste 1000 de persoane sunt diagnosticate anual cu melanom malign, iar aproape o treime decedează din cauza acestei afecţiuni.

Scopul Campaniei este reducerea incidenţei cancerelor de piele, în mod special a melanomului malign, a afecţiunilor oculare şi a altor patologii secundare expunerii excesive la radiaţiile ultraviolete.

Obiectivul principal al Campaniei este creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la riscul apariţiei afecţiunilor maligne la nivelul tegumentelor sau a altor afecţiuni datorate expunerii excesive la soare.

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, asigură coordonarea la nivel naţional a acestei campanii.

La nivel judeţean, coordonarea este asigurată de Directia de Sanatate Publica Teleorman.

 

Bucuraţi-vă în siguranţă de soare!
Nu uitaţi – pălăria şi ochelarii de soare, hidratarea corespunzătoare, utilizarea cremelor de protecţie solară!

 
 

DOCUMENTE ATAȘATE