Săptămâna Europeană a Mobilităţii * 16 – 22 septembrie 2019

 
Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, celebrează în perioada 16- 22 septembrie 2019  Săptămâna Europeană a Mobilităţii şi organizează campania cu Sloganul :  „Mergi cu noi!”.

Tema campaniei din anul acesta a Săptămânii Europene a Mobilităţii este: Mersul pe jos şi cu bicicleta în condiţii de siguranţă rutieră.

În cadrul campaniei, ziua de 22 septembrie este declarată Ziua fără maşini!

Campania SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂTII din acest an încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare; să combine mersul pe jos, cu bicicleta şi cu transportul public.

Ediţia din acest an a campaniei este o oportunitate de a face parte dintr-o mişcare europeană adresată autorităţilor locale şi locuitorilor din mediul urban pentru a-şi corobora eficient acţiunile în vederea reducerii gradului de poluare urbană.

Obiectivele campaniei sunt:

  • Conştientizarea populaţiei în  formarea unor  atitudini pozitive faţă de stilul de viaţă sănătos prin adoptarea mobilităţii alternative (mersul pe jos şi cu bicicleta)
  • Prezentarea de alternative de mobilitate durabilă locuitorilor din mediul urban.

La nivel judeţean se vor organiza evenimente  de informare şi  conştientizare a populaţiei  asupra problematicii poluării mediului din oraşe şi a posibilităţii creşterii calităţii vieţii lor prin adoptarea modului de deplasare multimodal.

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor Campaniei.

 

Mişcarea  – remediul minune pentru sanatate si pentru natura !