DSP Teleorman a declansat o campanie de supraveghere epidemiologica

DSP Teleorman a declansat o campanie de supraveghere epidemiologica a populatiei din localitatile afectate de inundatiile din ultimele zile, pentru prevenirea aparitiei îmbolnavirilor. Astfel ca in localitatile afectate de inundatii vor fi initiate campanii speciale de vaccinare ,copiii cu vârste cuprinse între un an si 14 ani vor fi vaccinati contra hepatitei de tip A, iar persoanele cu vârste de peste 24 de ani, vor fi vaccinate împotriva tetanosului.

DSP Teleorman a solicitat medicilor de familie din zonele afectate, raportarea imediata a unor boli precum – boli diareice nespecifice, holera, febra tifoida, tetanos, hepatita acuta virala de tip A, dizenterie, boli cu transmitere aerogena (tuberculoza, rujeola, rubeola, oreion, varicela. Mentionam, ca pâna în prezent nu s-au înregistrat evenimente epidemiologice deosebite.
O alta activitate a DSP Teleorman ,derulata acum, este supravegherea calitatii apei de baut prin masuri de dezinfectie si analiza probelor de apa recoltate, de catre laboratoratorul institutiei dar si asigurare a asistentei medicale în zonele afectate , de catre medicii de familie.

De asemenea, in aceste zile se informeaza populatia cu privire la masurile ce trebuie luate pentru prevenirea îmbolnavirilor, si anume, consumul de apa îmbuteliata sau fiarta si racita, pastrarea igienei individuale si a conditiilor igienice de preparare, depozitare si consum a alimentelor, evitarea automedicatiei în situatia aparitiei unor simptome de boala diareica sau alte boli si prezentarea imediata pentru consult la medicul de familie.

Biroul de presa