Comunicat de presa – 27 aprilie 2011

Astazi 27.04.2011 incepe cea de a  treia etapa de redistribuire a personalului de specialitate  medico –sanitar  din unitatile reprofilate. Cea de  a treia etapa este si ultima .

In aceasta faza , personalul poate depune cerere pentru posturile ramase vacante la nivel national, acestea fiind in numar de 27 443, din care 4827 posturi vacante pentru medici si 11372 posturi pentru asistenti medicali. In judetul Teleorman conform centralizatorului de posturi exista 61 locuri vacante pentru medici si 57 pentru asistenti medicali.

In ultima etapa vor participa cei care au optat direct , in special medicii rezidenti care au posibilitatea sa gasesca posturi mai aproape de casa sau cei care nu au fost redistribuiti in primele doua etape. Astfel D.S.P. Teleorman a inregistrat in cea de a treia etapa  patru cereri de redistribuire cu urmatoarele specialitati:  medic rezident oftalmologie –optand pentru Spitalul Municipal CARITAS din Rosiorii de Vede, obstetrica- ginecologie –optand pentru Spitalul Orasenesc Zimnicea, pediatrie –optand pentru Spitalul Municipal CARITAS din Rosiorii de Vede, iar ultimul fiind medic specialist in obstetrica – ginecologie optiunea sa,este Spitalul Municipal Turnu Magurele.

La spitalul din Turnu – Magurele  medicul specialist in obstetrica – ginecologie  va acoperi partial problemele grave cu care se confrunta unitatea sanitara in ceea ce priveste lipsa personalului alaturi de alti 2 medici si 2 asistenti medicali redistribuiti in primele doua etape.

Procesul de redistribuire se va finaliza in zilele de 28 si 29 aprilie 2011.

D.S.P. Teleorman

Director Executiv Maria Mioara Comana