Drept la replica la reportajul ,,Statul îi decide soarta. Femeia dependentă de un aparat fără de care nu poate trăi mai mult de 3 minute.”

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ

A JUDEŢULUI TELEORMAN

Str. Av. Alexandru Colfescu Nr. 79, Cod 140048 , Alexandria

( 40 247 311 354  40 247 311 221 FAX  40 247 312 224

 

Către,

Postul de Televiziune PRO Tv

În atenţia Domnei Adriana Stere

Drept la replică la reportajul ,,Statul îi decide soarta. Femeia dependentă de un aparat fără de care nu poate trăi mai mult de 3 minute.”, prezentat de postul dumneavoastră de televiziune în data de 11.11.2013.

Pentru corecta informare a publicului, Direcţia de Sănătate Publică Teleorman doreşte să facă următoarele precizări:

  • Reportajul realizat de dumneavoastră conţine informaţii incomplete şi incorecte, întrucât nu se menţionează faptul că pacienta Moale Mihaela a fost tranportată la clinica AKH Viena pentru consult şi diagnostic în urma demersurilor făcute de către DSP Teleorman, iar finanţarea acestui transport a fost suportată de Direcţia de Sănătate Publică Teleorman și Bihor.
  • De asemenea, menţionăm că după acest consult Clinica AKH Viena nu a considerat necesar transplantul, urmând ca împreună cu Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” Bucureşti să instituie un tratament adecvat. După 6 luni, aceeaşi clinică a revenit şi a trimis oferta de transplant(înscrierea pe lista de aşteptare, în vederea realizării unui transplant), ofertă valabilă numai după virarea în contul clinicii a sumei de 120 000 euro.
  • Astfel, conform procedurilor în vigoare, comisia din cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant va analiza cazul în vederea aprobării transplantului. Ministerul Sănătăţii va trebui să aprobe şi să vireze către DSP Teleorman suma de bani menţionată pentru a putea fi depusă în contul clinicii.
  • Totodată, nu suntem de acord cu referirea facută la adresa funcţionarilor din cadrul DSP, aceşti funcţionari şi-au îndeplinit toate atribuţiile ce le reveneau, iar banii nu aparţin Direcţiei de Sănătate Publică.

DIRECTOR EXECUTIV

DR. MARIA MIOARA COMANA