Comunicat de presă

Urmare a informatiilor aparute in spatial public privind aparitia unui focar de enteroviroza, la o gradinita din municipiul Alexandria, Directia de Sanatate Publica Teleorman precizeaza:

Dupa sesizarea anonima, facuta de catre un cetatean din municipiul Alexandria si dupa aparitia in presa locala cu privire la focarul de enteroviroza, Directia de Sanatate Publica Teleorman s-a autosesizat si a constituit o echipa de control. Astfel o echipa de inspectori sanitari s-a deplasat la Spitalul Judetean de Urgenta Alexandria si la gradinita respectiva unde s-au facut cercetarile necesare intocmindu-se un proces verbal de constatare.

In data de 11.12.2021 s-au prezentat la camera de garda –pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta  doi copii, elevi ai Gradinitei cu program prelungit nr. 10 Alexandria care au fost internati cu diagnosticul- enteroviroza si care au fost externati in data de 13.12.2021.

Copiii au fost prezenti in data de 10.12.2021 la cursuri fara a acuza simptomatologie, pana la ora plecarii din gradinita.

La controlul efectuat la blocul alimentar nu s-au constatat neconformitati de ordin igienico-sanitar iar meniul servit copiilor in data respectiva(10.12.2021) a fost corespunzator, avizat de medicul de medicina scolara.

Nu s-a stabilit o legatura de cauzalitate intre conditiile igienico-sanitare, meniul servit copiilor si prezentarea celor doi copii la spital.

Conducerea unitatii si cadrele didactice nu au fost sesizate de catre parinti cu privire la aparitia unor noi cazuri in randul copiilor absenti.

In ziua de  13.12.2021 au fost prezenti 45 de copii iar in ziua de 14.12.2021 au fost prezenti 49 de copii dintr-un numar de 170 de copii inscrisi, toti cu aviz epidemiologic pentru intrare in colectivitate.

 

Director executiv
Cristea Stelian