Comunicat

La data  prezenta Directia de Sanatate Publica Teleorman monitorizeaza doua persoane de cetatenie chineza, domiciliate in Rosiorii de Vede, acestea se afla in supraveghere epidemiologica  pentru ca au calatorit in China in perioada vacantei de Anul Nou (au link epidemiologic de infectie cu coronavirusul nou).

Ministerul Sanatatii si Institutul de Sanatate Publica Bucuresti au instituit procedura de supraveghere epidemiologica pasiva a tuturor persoanelor care au calatorit in China .

Supravegherea epidemiologica se asigura de catre medicii epidemiologi din DSP judetene prin monitorizare pasiva, convorbire telefonica sau mesaj telefonic zilnic; in aceste convorbiri se discuta despre starea de sanatate (prezenta febrei, tusei sau dificutati la respiratie) despre modul in care se aprovizioneaza cu cele necesare; despre contacti (daca au existat).

Monitorizarea se face 14 zile, deoarece perioada de incubatie (perioada in care este posibil sa apara simptome de infectie cu coronavirus la un contact cu link epidemiologic) a fost stabilita astfel de organismele care conduc sanatatea publica la nivel mondial.

Cei 2 cetateni chinezi au afaceri in mai multe judete din Romania si au intrat in tara pe 1februarie 2020  prin Aeroportul Otopeni, de unde a fost informat DSP Olt, ei au locuit in orasul Slatina pana in data de 4 februarie, fiind monitorizati pasiv de DSP Olt.

In data de 5 februarie DSP Olt, a anuntat DSP Teleorman despre plecarea cuplului de chinezi in orasul Rosiorii de Vede si ne-au comunicat documentele si datele necesare.

DSP Teleorman monitorizeaza pasiv pana pe data de 14 februarie 2020 cele 2 persoane de cetatenie chineza, un barbat si o femeie, care au fost foarte receptivi si au comunicat permanent cu noi.

Starea de sanatate a celor doua persoane este foarte buna, fara simptomatologie,  monitorizarea se incheie in 14 februarie 2020.

Pentru informatii suplimentare, persoana desemnata de Directia de Sanatate Publica este Dna. Dr. Luminita Dumitrascu, medic epidemiolog, Sef Departament Sanatate Publica,

Numar de telefon : 0722 265 091