Campania “Protecţia solară – un pas important spre sănătate!” – August 2021

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Teleorman, organizează în luna august 2021, activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa protecţiei solare, în prevenirea cancerelor de piele si a afectiunilor oftalmologice.

Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la fiecare 4 minute o persoană moare de cancer de piele; legătura dintre expunerea la soare şi cancerele de piele a fost descoperită abia în 1956; în România peste 1000 de persoane sunt diagnosticate anual cu melanom malign, iar aproape o treime decedează din cauza acestei afecţiuni.

Scopul campaniei este conştientizarea populaţiei cu privire la necesitatea adoptării de comportamente protective pentru a preveni  apariţia cancerelor de piele, în mod special a melanomului malign, a afecţiunilor oculare şi a altor patologii secundare expunerii excesive la radiaţii ultraviolete.

Obiectivul principal al campaniei este creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la riscul apariţiei afecţiunilor maligne la nivelul tegumentelor sau a altor afecţiuni datorate expunerii excesive la soare.

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, asigură coordonarea la nivel naţional a acestei campanii.

La nivel judeţean, coordonarea este asigurată de Directia de Sanatate Publica Teleorman, prin Compartimentul Evaluarea si Promovarea Sanatatii

Bucuraţi-vă în siguranţă de soare!

Nu uitaţi:
pălăria şi ochelarii de soare, hidratarea corespunzătoare si utilizarea cremelor de protecţie solară,
va pot feri de eventualele neplaceri  !

DOCUMENTE ATAȘATE