8 Noiembrie 2019 * Ziua Internaţională a Radiologiei * „Să sărbătorim împreună!”

 
Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Teleorman, în colaborare cu unitatile spitalicesti,ambulatoriile de specialitate, cabinetele medicale individuale si stomatologice si reteaua de asistenta medicala comunitara, organizează în data de 8 noiembrie 2019, activităţi de celebrare a Zilei Internaţionale a Radiologiei cu tema „Imagistica Sportivă”.

Prin tematicile alese campania are în vedere conştientizarea şi informarea populaţiei cu privire la:

  1. Potenţialul medical şi ştiinţific al imagisticii medicale
  2. Rolul esenţial al radiologilor şi al imagiştilor în cadrul echipei medicale
  3. Standardele educaţionale şi profesionale crescute solicitate personalului care lucrează în domeniul imagisticii medicale.

Campania are ca scop evidenţierea rolului esenţial pe care specialiştii din domeniul imagisticii îl joacă în detectarea, diagnosticul şi managementul bolilor musculo-scheletale, aceştia contribuind la creşterea calităţii tratamentului acestor pacienţi.

Obiectivele campaniei sunt creşterea nivelului de informare a populaţiei cu privire la rolul radiologiei şi a imagisticii în cadrul unor îngrijiri de sănătate sigure, precum şi îmbunătăţirea înţelegerii poziţiei pe care medicii şi tehnicienii radiologi îl ocupă în procesul de acordare a îngrijirilor de sănătate.

Cu acest prilej, promovăm sloganul campaniei mondiale „Să sărbătorim împreună!” şi sloganul campaniei naţionale „Imagistica Sportivă – o mână întinsă noilor recorduri!”,împreună cu materialele elaborate de CNEPSS-CRSP Cluj.

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, asigură coordonarea la nivel naţional a acestei campanii.

La nivel judeţean, coordonarea este asigurată de Directia de Sanatate Publica Teleorman, prin Compartimentul Evaluarea si Promovarea Sanatatii.

 

Susţineţi Campania„Imagistica Sportivă – o mână întinsă noilor recorduri!”

Contribuiţi la creşterea nivelului de informare a populaţiei cu privire la rolul radiologiei şi a imagisticii în cadrul îngrijirilor de sănătate sigure!