Ziua Naţională fără Tutun – 15 noiembrie 2018

 

Direcţia de Sănătate Publică Teleorman celebrează în data de 15 noiembrie 2018 Ziua Naţională fără Tutun şi organizează în perioada 15 noiembrie – 30 noiembrie 2018 Campania „Alege sa fii sanatos!Alege sa nu fumezi!”.

Ziua Naţională fără Tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din luna noiembrie, printr-o iniţiativă menită a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor.

Si în acest an, se vor derula activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul şcolar, familial şi în comunitate, cu privire la riscurile consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.Campania are ca obiective creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor care renunţă la fumat, protecţia faţă de expunerea la fumul de tutun.

În România, se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, potrivit Societăţii Române de Pneumologie. 70 de decese sunt cauzate zilnic de fumat. Totodată, acelaşi for subliniază că 42.000 de oameni suferă complicaţii provocate de ţigări.

Printre numeroasele avantaje ale renuntării la fumat se numără:

  • creste speranta de viată;
  • scade riscul producerii unui infarct miocardic;
  • scade riscul formării unei tumori maligne (canceroase);
  • un mod de viată mult mai sănătos;
  • mai multi bani economisiţi.

Activităţi propuse: afişarea de postere, distribuirea de ghiduri de specialitate şi pliante, discuţii interactive, in urmatoarele locatii: liceele si scolile gimnaziale din mediul urban-prin reteaua de medicina scolara si in scolile din mediul rural-prin reteaua de asistenta medicala comunitara.

Pentru succesul acestei campanii, contăm pe sprijinul  dumneavoastră!

 

Biroul de presa

DOCUMENTE ATAȘATE