Ziua Naţională fără Tutun

top

DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA TELEORMAN

COMUNICAT DE PRESĂ

Ziua  Naţională fără Tutun

– 20 noiembrie 2015-

Ziua Naţională fără Tutun, marcată în acest an pe data de 20 noiembrie, oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, precum şi a populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară – aşa numitul “fumat pasiv” –, alături de încurajarea acesteia din urmă de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare.

În perioada 20 noiembrie – 30 noiembrie 2015, se va desfăşura Campania de celebrare a  Zilei  Naţionale  fără Tutun,  având ca  obiective  informarea şi  conştientizarea populaţiei  asupra  riscurilor  asociate consumului de tutun; creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor care renunţă la fumat; protecţia faţă de  expunerea la fumul de tutun.

Parteneri în realizarea campaniei:Compartimentul Evaluarea si Promovarea Sanatatii Teleorman, Organizaţii non-guvernamentale, cabinete ale medicilor de familie, Inspectoratul şcolar, mass-media scrisă şi audio-vizuală.

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură suportul metodologic pentru coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor Campaniei.

Activităţi propuse: afişarea de postere, distribuirea de ghiduri de specialitate şi pliante, discuţii interactive,  întâlniri de lucru cu partenerii din cadrul campaniei.

 

Director executiv DSP.Teleorman

Dr. Maria-Mioara Comana