ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA DIABETULUI ZAHARAT– 2015

diabet

ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA DIABETULUI  ZAHARAT– 2015

„Acţionează de azi, pentru sănătatea ta de mâine!”

 

COMUNICAT DE PRESĂ

14 noiembrie este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat. Pentru anul 2015 activităţile de celebrare pe plan mondial au ca sub-temă „Alimentaţia  sănătoasă şi Diabetul ” şi se vor desfăşura sub sloganul „Acţionează de azi, pentru sănătatea ta de mâine”.

În acest context,între 14-20.11. 2014 Directia de Sanatate Publica Teleorman,prin Compartimentul de Evaluare si Promovare a Sanatatii,va derula campania naţională „ Controlul diabetului stă pe masa ta”.

Promotorii campaniei sunt: Ministerul Sănătăţii, INSP, CNEPSS şi CRSP Cluj.

Parteneri în realizarea campaniei: Consiliile judeţene, Primăriile şi Inspectoratele şcolare judeţene, Cabinete medicale  de familie.

Scopul campaniei este de conştientizarea populaţiei cu privire la însuşirea unui comportament alimentar sănătos în profilaxia şi controlul diabetului.

Obiectivul propus este angajarea comunităţilor locale în promovarea unei alimentaţii sănătoase, ca factor cheie in lupta împotriva diabetului si ca piatra de temelie pentru o sănătate şi dezvoltare durabile.

Activităţi derulate:

  • Tipărirea şi expunerea de postere:“ „Acţionează de azi, pentru sănătatea ta de mâine” şi pliantul “Alimentaţia sănătoasă şi Diabetul”
  • Discuţii individuale şi de grup referitoare la importanţa alimentaţiei sănătoase în prevenirea şi controlul diabetului.
  • Organizarea de puncte stradale pentru informarea populaţiei generale asupra afecţiunii şi determinări ale glicemiei, lipidelor, colesterolului.
  • Organizarea de activităţi în şcoli, menite a promova un stil de viaţă sanogen, respectiv o alimentaţie sănătoasă, activitate fizică.