Luna naţională a informării despre efectele consumului de alcool – Iunie 2021

Nu există o „limită de siguranţă”  în ceea ce priveşte  consumul de băuturi alcoolice! Riscul de deteriorare a sănătăţii creşte odată cu fiecare băutură alcoolică consumată!

Consumul de alcool este a treia cauză de boală şi moarte prematură pentru populaţia generală, fiind, la nivel mondial, responsabil pentru mai mult de 200 de boli, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În România, 80% din bărbaţi şi 55% din femei sunt consumatori de alcool, iar 67% din bărbaţi şi 31% din femei au un consum excesiv. În anul 2017, nivelul mortalităţii datorat alcoolului a fost de 44,33 decese la 100.000 de locuitori în rândul populaţiei de 15-49 ani, de 308 decese la 100.000 locuitori la grupa de vârstă 50-59 ani şi de 793 decese la 100.000 la populaţia de peste 70 ani.

Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, prin Compartimentul Evaluarea si Promovarea Sanatatii, desfăşoară pe  toată perioada lunii iunie 2021 campania de informare-educare-conştientizare Consumul de băuturi alcoolice îţi afectează sănătatea! Nu merită să rişti! Informează-te! – Luna naţională a informării despre efectele consumului de alcool, cu scopul de a informa populaţia generală despre efectele consumului de alcool, pentru a contribui la formarea unor valori şi atitudini pozitive faţă de stilul de viaţă sănătos şi la stimularea schimbărilor pozitive în comportamentul legat de alcool.

Campania este finanţată de către Ministerul Sănătăţii, prin Programul Naţional de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii. Suportul metodologic al campaniei este asigurat de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În contextul pandemiei de COVID-19, ţările lumii trebuie să ia măsuri decisive pentru a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2. În aceste circumstanţe critice, este esenţial ca toţi oamenii să fie informaţi cu privire la alte riscuri şi pericole pentru sănătate, astfel încât să poată rămâne în siguranţă şi sănătoşi.

Consumul de băuturi  alcoolice nu  protejează în niciun caz de COVID-19 şi nici  de infecţia  cu virusul SARS-CoV-2.

                                                                Ai grija de sanatatea ta!

DOCUMENTE ATAȘATE