Comunicat de presă: ,,RECUPERAREA COPIILOR RESTANTIERI LA VACCINAREA ANTIRUJEOLICA”

 

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Teleorman, în colaborare cu medicii de fami-lie, medicii de medicina scolara si personalul sanitar aferent, asistentii medicali comunitari, mediatorii sanitari, administratia publica judeteana si autoritatile administartiei publice locale, desfasoara in aceasta perioada campania de vaccinare-revaccinare a copiilor eligibili si a ce-lor restantieri la imunizarea antirujeolica din judetul nostru.

Aceasta actiune nationala se desfasoara la initiativa Ministerului Sanatatii si a Ministerului Afacerilor Interne si are drept scop intensificarea masurilor de limitare a extinderii epi-demiei de rujeola din Romania.

La nivelul judetului Teleorman activitatile sunt coordonate de o echipa formata din:

  • Directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica;
  • Prefectul judetului ;
  • Presedintele Consiliului Judetean;
  • Presedintele Casei de Asigurari de Sanatate;
  • Seful din Departamentul de Supraveghere in Sanatate Publica din cadrul D.S.P -Coordonator al Programului National de vaccinare;
  • Presedintele Societatii Medicilor de Familie din judetul Teleorman .

De asemenea, fiecare primarie a desemnat o persoana responsabila care sa colaboreze cu echipa de coordonare de la nivel judetean.

Se vor derula actiuni de informare, educare si constientizare a parintilor de copii cu varste cuprinse intre 9 luni si 9 ani, pentru evidentierea importanţei vaccinării şi de creştere a acoperirii vaccinale pana la 90 – 95%, pentru cresterea si sustinerea unei imunitati de grup in toate comunitatile judetului Teleorman.

O acoperire vaccinală crescută în toate grupurile de populaţie este esenţială şi va oferi şi o imunitate a comunităţii pentru indivizii susceptibili.

În prezent, România se confruntă cu o epidemie de rujeolă. În perioada 2016-2017 au fost confirmate 3.446 de cazuri de rujeolă.

Ca măsură de limitare a extinderii epidemiei de rujeolă, la nivel naţional a fost organi-zată o campanie suplimentară de vaccinare cu RRO a copiilor nevaccinaţi şi incomplet vacci-naţi.

Campania de vaccinare este continuă. Este necesară o acoperire vaccinală de 95% pentru prima şi a doua doză de vaccin RRO pentru atingerea nivelului de imunitate a popula-ţiei pentru a întrerupe transmiterea endemică.
In Teleorman sunt confirmate 69 de cazuri de rujeola pana la data de 20 iulie 2017.

Biroul de presa

Descărcați documentul