Comunicat de presă

 
La data  prezenta Directia de Sanatate Publica Teleorman monitorizeaza 3 persoane de cetatenie romana, acestea se afla in supraveghere epidemiologica  pentru ca au calatorit in  ITALIA – au link epidemiologic de infectie cu coronavirusul nou.

Ministerul Sanatatii si Institutul de Sanatate Publica Bucuresti au instituit procedura de supraveghere epidemiologica pasiva a tuturor persoanelor care au calatorit in China  si Italia.

Supravegherea epidemiologica se asigura de catre personalul medical specializat din DSP judetene prin monitorizare pasiva, convorbire telefonica sau mesaj telefonic zilnic; in aceste convorbiri se discuta despre starea de sanatate (prezenta febrei, tusei sau dificutati la respiratie) despre modul in care se aprovizioneaza cu cele necesare; despre contacti (daca au existat); participare la evenimente etc.

Monitorizarea se face 14 zile, deoarece perioada de incubatie (perioada in care este posibil sa apara simptome de infectie cu coronavirus la un contact cu link epidemiologic) a fost stabilita astfel de organismele care conduc sanatatea publica la nivel mondial.

Starea de sanatate a celor 3 persoane este foarte buna, fara simptomatologie.

Precizam faptul ca  situatia monitorizarii numarului de cazuri se poate schimba zilnic (chiar de la ora la ora).

Pentru informatii suplimentare, persoana desemnata de Directia de Sanatate Publica este medicul Sef Departament Sanatate Publica  – numar de telefon : 0722 265 091.

 

DSP  TELEORMAN