Comunicat de presa – 14 martie 2012

Urmare a celor sesizate de postul de televiziune Pro TV în cadrul emisiunii Ştirile Pro TV, “CAMERA ASCUNSĂ, Cât te costă avizele medicale pentru un permis de armă letală. Conversaţie năucitoare.” Direcţia de Sănătate Publică Teleorman s-a autosesizat şi împreună cu Colegiul Medicilor şi Casa de Asigurări de Sănătate a declanşat o anchetă profesională.

Conform Legii nr.95/2006 art.406 lit.k : “Colegiul Medicilor este cel care organizează judecarea cazurilor de abatere de la normele de etică profesională de deontologie medicală şi de la regulile de bună practică profesională în calitate de organ de jurisdicţie profesională.”

D.S.P. Teleorman prin Serviciul de Control în Sănătate Publică, Compartimentul de Control în Asistenţă Medicală Ambulatorie de Specialitate are următorele atribuţii:

“Monitorizează şi verifică modul în care personalul din Cabinetele medicilor din Ambulatoriu de Specialitate respectă obligaţiile reglementate prin acte normative ,referitoare la etica profesională şi deontologia medicală.”

D.S.P. Teleorman dezaprobă modul în care medicii implicaţi au ales să-şi exercite profesia şi va sancţiona în limitele permise de lege aceste abateri profesionale.

Biroul de Presă